Om fredagsvin.no

Hver fredag, med noen unntak av ferier og høytider, får du et vintips servert. Det skal være tilgjengelig og appellere bredt. Kan du lite, litt, mye eller mer enn masse om vin bør du lese disse tipsene. En konsertopplevelse er ofte bedre om du kjenner til eller har hørt litt på musikken på forhånd. Slik er det også når det gjelder vin.   

Til deg som kan lite: Du får grunnleggende ferdigheter om ukens fredagsvin. Hvor og av hvem den er produsert av. Hvilke lukter og smaker den har å by på. Et godt utgangspunkt før den nytes. Et slikt utgangspunkt gledes jeg ofte av.

Til deg som kan litt: Du får kanskje mer kunnskap om ukens fredagsvin enn det du visste fra før. Bruk det i sosiale lag og i dialog med andre. Snakk med betjeningen på vinmonopolet eller med andre vininteresserte. Det gjør jeg, og jeg lærer ofte noe nytt.

Til deg som kan mye: Jeg kan kjenne meg igjen i de to øverste kategorien og av og til denne. Likevel forsøker jeg så ofte jeg kan å utveksle erfaringer, lytte og utvide min vinhorisont. Fredagsvinen kan kanskje gi deg et incentiv til å fordype deg ytterligere i området eller produsentens filosofi.  

Til deg som kan mer enn mye eller masse: Vinens verden er enorm. Du får trolig en forsiktig påminnelse om hvor mye arbeid som ligger bak de dråpene du allerede er kjent med. I beste fall en fredagsvin som du ikke har lagt merke til enda og som likevel gir deg en god opplevelse. 

Tipsene er erfarings- og kunnskapsbaserte. De er fortrinnsvis inspirert av egne sanser, men også i dialog med vininteresserte kolleger,  slekt og venner. Videre utnytter jeg litteratur om vinnens verden og produsentenes egne hjemmesider. Jeg er så heldig at jeg har mange gode venner som er vininteresserte. Én av de er importør. Disse er også gode kilder til tipsene jeg gir deg.

Så lurer du sikker på hvem i all verden jeg er, og hvorfor du skal lytte til disse tipsene? Ikke fordi jeg jobbet på vinmonopolet i studietiden og tok et grunnkurs i den forbindelse, men fordi jeg er grundig, ærlig og smaksorientert. Jeg nyter hver dråpe jeg får servert og lever lenge på gode opplevelser, særlig sammen med andre.  

Følg med og meg på fredagsvin.no Søk opp varenummeret på vinmonopolets hjemmesider og nyt en vin av god kvalitet. Nå også med litt bakgrunnskunnskap om produktet. Opplevelsen blir alltid bedre om bevisstheten om vinen er tilstede, uavhengig om du kan lite, litt, mye, masse eller mer.